Probabil că e prima dată când întâlnești acest termen. Știm că în călătoria ta în lumea maternității poți fi copleșită de avalanșa de informații. Lasă-ne să îți explicăm ce le face speciale pe aceste șervețele și cum îți pot face viața mai ușoară.
1. Ce este un șervețel comprimat?
2. Care este procesul de comprimare?
3. Cum le folosesc?
4. Cu ce sunt diferite față de șervețelele umede de bebeluși?
1. Ce este un șervețel comprimat?
Șervețelele comprimate sunt șervețele ultra compacte, de mărimea unei monede de 10 bani. Dimensiunea lor este redusă de la 22×24 cm la 2×2 cm printr-un proces mecanic de comprimare.
2. Care este procesul de comprimare?
O mașină automatizată preia rolele de vâscoză, le taie în dreptunghiuri de aceeași dimensiune, le împăturește și le așează într-o matriță de formă circulară. Prin comprimare, o presă metalică hidraulică presează bucățile de material, reducându-le volumul. Procesul este mecanic, așadar nu sunt folosite substanțe nocive.
3. Cum le folosesc?
Pentru a le utiliza este nevoie de aproximativ o lingură de apă (15 ml) care se adaugă peste șervețel.Îndată ce apă este absorbită, se pot despături și utiliza.
4. Cu ce sunt diferite față de restul servetelor umede de bebeluși?
Sunt multe avantaje ale utilizării șervețelelor comprimate în rutina de curățare. În primul rând sunt 100% sigure chiar și pentru cea mai sensibilă piele, cea a bebelușului tău. Sunt confecționate integral din vâscoză, peste care se adaugă doar apă (fără alți aditivi sau conservanți). În plus, îți poți face propria formulă, adăugând apă termală, uleiuri esențiale, emolienți sau tot ce-i mai bun pentru tine.
În al doilea rând sunt foarte ușor de transportat, astfel încât le poți avea tot timpul în geantă ocupând puțin loc.
Nu în ultimul rând, șervețelele sunt biodegradabile și sigure pentru mediul înconjurător. Față de majoritatea servetelor umede pentru bebeluși, acestea nu conțin plastic și se pot degrada complet în mai puțin de 6 săptămâni în compost.[1]
[1] “Biodegradation of Three Cellulosic Fabrics in Soil – M. Warnock, K. Davis, E. Gabur”, 2010, Material Sciences